mei 8, 1567 dagen geleden

De Zouaven verliest in de halve finale van de beker met penaltys tegen topklasser GVVV

De Zouaven verliest in de halve finale van de beker met penaltys tegen topklasser GVVV

Veenendaal Het staat 5-4 in de strafschoppenserie tussen GVVV en De Zouaven. Arjen Boekweit moet de laatste penalty raak schieten om de Grootebroekers in de race te houden voor een plek in de finale van het toernooi om de districtsbeker. De aanvaller legt de bal op de stip, neemt zijn aanloop en schiet in de rechterhoek van keeper Niels Willemse. Twee seconden later zitten alle De Zouaven-spelers er verslagen bij. De inzet van Boekweit is gekeerd waarmee zijn ploeg is uitgeschakeld.

Een behoorlijke domper voor de formatie van trainer Rowdy Bakker. Hij ziet zijn ploeg op deze dinsdagavond weliswaar wat moeizaam van start gaan, maar steeds meer in de wedstrijd tegen de topklasser groeien.

Het is de thuisploeg dat in de eerste helft de beste kansen heeft op de openingstreffer. Simon Brouwer is hier na een kwartier spelen met een kopbal dichtbij. Zijn inzet vliegt echter rakelings langs de doelpaal van Frank Mol. Na een half uur zijn de gastheren wederom gevaarlijk via Brouwer. De aanvaller mag een voorzet vrij aannemen in het strafschopgebied. Gelukkig voor de roodgrijzen trapt hij over de bal waarmee de kans verkeken is.

De formatie uit Grootebroek is ondertussen zelf ook aan voetballen toegekomen. Ruud Jong is daarbij via een vrije trap dicht bij een treffer. Hij ziet zijn bekeken schot maar net over het doel zeilen.

Waar GVVV in de eerste helft de bovenliggende partij is, lijken de rollen in het begin van de tweede helft volledig omgedraaid. De Zouaven maakt het spel en is voornamelijk via voorzetten van Jaap Jong meerdere malen gevaarlijk. Ietwat onverwacht valt de 1-0 echter aan de andere kant. ,,Een voorzet van rechts schampt de bovenkant van mijn hoofd”, vertelt De Zouaven-verdediger Ricardo Appelman. ,,Ik kan ‘m net niet goed raken. De bal komt bij hun spits terecht die hem breed legt op Maurice van der Wilt. Hij schiet ‘m vervolgens strak in de linkerhoek van Frank (Mol, red.).” Tot zijn opluchting ziet de sterk spelende Appelman de stand amper twee minuten later op 1-1 springen. Pieter Koopman schiet schuin voor het doel hard raak en voorziet zijn team daarmee van nog meer vertrouwen. De Zouaven blijft kansen creëren en omdat GVVV dat ook nog doet, begint er langzaam maar zeker een thriller te ontstaan.

Waar Maarten Vijselaar (schot van afstand), Boekweit (kopbal op de paal) en Ruud Jong (schot net naast getikt) gevaar stichten namens de West-Friezen, ziet Brouwer een kopkans voor open doel onschadelijk gemaakt worden door Vijselaar en schiet Van der Wilt maar net voorlangs. Een paar minuten later volgt het eindsignaal waarop een strafschoppenserie volgt.

Bart van Rhijn, Ruud en Jaap Jong en Pieter Koopman zetten hun ploeg telkens naast GVVV, dat de serie begint. Nadat Van der Wilt met de vijfde benutte penalty wederom van waarde is, moet Arjen Boekweit hetzelfde kunstje flikken. ,,Balen dat je dan door één misser verliest”, reageert Appelman op de fatale strafschop van zijn teamgenoot. ,,Het was de laatste en dus hadden we geen kans om het recht te zetten. Opnieuw uitgeschakeld in de halve finale en dit keer waren we nog dichterbij dan vorig jaar tegen Montfoort… Laten we hopen dat een eventuele derde maal scheepsrecht voor ons betekent.”

Deel "De Zouaven verliest in de halve finale van de beker met penaltys tegen topklasser GVVV" via

Add a comment

1 READERS COMMENTED

  1. 08/05/2013
    Wel heel erg goed gedaan. Heel ver gekomen. Succes volgend jaar

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.

Meer in Beker
nov 20, 274 dagen geleden

Uitslagen Bekervoetbal 2e ronde

Uitslagen tweede ronde: # DATUM THUIS UIT UITSLAG 1 Zo 14:30 AGB (zon) Kon. HFC 2 (zon) AFG. 2 Za 17:00 DCG (zon) Swift (zat) 1-4 3 Za. 14:30 JSV Nieuwegein (zat) FC Breukelen (zat) 1-4 4 Zo 14:00 ASV’65 (zon) EDO (zon) AFG. 5 Za 17:00 Renswoude (…

nov 20, 275 dagen geleden

Hollandia blameert zich in eigen huis tegen WVHEDW (0-7)

Hollandia druipt af na blamage in bekerwedstrijd. Door Peter van Lobberegt Hollandia speelde vanavond in het districtsbekerduel tegen het Amsterdamse WV-HEDW het werd in het Julianapark een dik verdiende 0-7 overwinning voor de zaterdag 2e klasser. …

nov 20, 275 dagen geleden

De Zouaven door in beker na winst op Argon (2-2 WNS)

Verslag sv Argon: In een merkwaardige wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker gaf Argon opnieuw niet thuis, het kon de negatieve spiraal waarin het de laatste weken zit niet doorbreken. In Grootebroek tegen de plaatselijke tweede klasser Z…