jun 2, 1538 dagen geleden

West Frisia promoveert naar de derde klasse (0-1) [videobeelden!!]

West Frisia promoveert naar de derde klasse (0-1) [videobeelden!!]

West Frisia heeft vanmiddag thuis tegen vv. SRC met 0-1 verloren. Desalniettemin was dat voldoende om te promoveren naar de derde klasse. In de uitwedstrijd tegen SRC heeft West Frisia met 0-2 gewonnen, dat betekent dat West Frisia op basis van twee wedstrijden een beter doelgemiddelde heeft en mag promoveren. SRC heeft nog twee kansen om degradatie uit de derde klasse te voorkomen.

De videobeelden:

fotoimpressie:
wfia-src2
Biertje….

wfia4
Strijd op het middenveld….

wfia3
De 0-1 door John Doodeman van SRC

Verslag Westfrisia:

Vandaag heeft ons West Frisia historie geschreven, door weliswaar met 0-1 te verliezen, maar wel voldoende om voor het eerst in 22 jaar het derde klasse schap te halen.

Ik had het idee dat wij de wedstrijd stijf van de zenuwen begonnen want er werden onnodige fouten gemaakt tegen een SRC dat van meet af aan ons onder grote druk zette om de 2-0 achterstand weg te poetsen.

Voor ons toeschouwers werd het helemaal spannend toen SRC al na 10 minuten op 0-1 kwam, toch wisten wij kansen te scheppen die NET NIET verzilverd werden.

SRC de betere ploeg in de eerste helft dank zij de zenuwen van ons, maar kansen benutten was gelukkig voor ons niet hun sterkste kant, hoewel het bij ons ook niet lukte. Ik zag toch langzaamaan de zenuwen wegvloeien want wij werden steeds sterker en kwamen bij hen vaker voor het doel als zij bij ons. Kansen voor Sonny, Wim, Iwan, Joost K. en Heyme maar de 0-1 bleef op het bord ondanks de dreiging die van ons spel uitging en zo kwam de rust.

Na de rust waren wij weer de zenuwen de baas en heer en meester op het veld.
Wij schiepen de ene na de andere kans maar het lukte mede dank zij uitstekend keeperswerk van de SRC doelman niet. En eindelijk was daar het alles verlossende eindsignaal West Frisia derde klasser.

Mannen in één woord geweldig voor jullie maar ook voor ons Bedankt.

Joost.

Verslag SRC:

SRC heeft zondag 2 juni in de uitwedstrijd tegen West Frisia knap gewonnen met 1-0 maar doordat het thuis 0-2 was geworden schoot SRC net tekort voor behoud in de 3e klasse.
SRC ging heel goed van start en direct al werd een doelpunt afgekeurd wegens vermeend hands van Johnny Doodeman. Johnny schoot daarna nog op de paal maar de derde keer was het wel raak en kwam SRC op een 1-0 voorsprong.
SRC bleef goed aandringen en kreeg nog een aantal goede kansen maar de rust ging in met de 1-0 voorsprong
In de 2e helft had de trainer van West Frisia de boel wakker gekregen en stond er een heel ander team op het veld. Richard Hoogeboom moest diverse keren ingrijpen om de voetballers uit Enkhuizen van het scoren af te houden.
SRC kreeg op zijn beurt via Jaap Vink nog een mooie kans op 2-0 maar de bal ging net naast. SRC werd in de laatste minuut nog een penalty onthouden toen Robbert-Jan in de 16 onderuit werd geduwd.
Het mocht allemaal niet baten, West Frisia naar de 3e klasse en SRC zit nog op het vinkentouw.
Donderdag speelt SRC bij LSVV om 20.00 uur nog om een vrijgevallen plek tegen Con Zelo dat uitgeschakeld werd door Texel 94.
Bij winst speelt SRC aanstaande zondag op neutraal terrein tegen de winnaar van de wedstrijd Hercules – HSV, die ook op donderdag gespeeld wordt.

Archief:

West Frisia heeft aan de eerste ontmoeting met SRC uit schagen drie punten overgehouden. Daar waar de grootste kansen en het ‘betere’ van het spel in de eerste helft voor SRC was, waren de rollen in de tweede helft omgedraaid. Een strijdlustige Westfrisia maakte snel na rust het eerste doelpunt en kwam daardoor ook beter in hun spel en konden langer balbezit houden en creeerde daardoor een aantal goede mogelijkheden. Het tweede doelpunt, en dus de beslissing, viel vijf minuten voor tijd (0-2) waardoor West Frisia een prima uitganspunt heeft in de return-wedstrijd.

As. zondag in de thuiswedstrijd vn Westfrisia tegen SRC worden er videobeelden gemaakt. Samenvatting van de wedstrijd alleen op deze site te zien.

Deel "West Frisia promoveert naar de derde klasse (0-1) [videobeelden!!]" via

Add a comment

1 READERS COMMENTED

  1. Pingback: Het Westfriese Voetbal komt bij u langs voor een videoreportage | Voetbalnieuws uit West-Friesland 19/06/2013 [...] voorproefje hebben we van de nacompetitiewedstrijden SEW-Alwaysforward en Westfrisia – SRC beelden gemaakt. (klik voor de [...]

Laat een bericht achter

You must be logged in to post a comment.

Meer in Nacompetitie Zondag
jun 3, 441 dagen geleden

Hauwert’65 promoveert naar de derde klasse

Hauwert’65 is gepromoveerd na een aantal pogingen.Na de 4-2 zege op Winkel is Hauwert’65 naar de derde klasse gepromoveerd. later meer….. karakteristieken Hauwert’65-Winkel 4-2. 11. Smit 0-1, 28. Durmaz 1-1, 35. El Bouziani 2-1, 37. B…

mei 29, 446 dagen geleden

De Zouaven verliest van Elinkwijk en degradeert naar de 2e klasse (3-0)

VV De zouaven speelt aankomend seizoen in de tweede klasse na verlies in Utrecht tegen USV Elinkwijk (3-0). De voetballers van Elinkwijk gaan naar de finale van de nacompetitie voor een plek in de 1e klasse. De Utrechtse ploeg versloeg op eigen veld …

mei 29, 446 dagen geleden

Uitslagen nacompetitie zondag 29 mei 2016

Uitslagen nacompetitie zondag 29 mei 29 mei, 2016 Vanmiddag werden weer heel wat wedstrijden uit de nacompetitie zondag afgewerkt. Het Westfriese Voetbal zet alle uitslagen weer overzichtelijk voor u op een rij. Topklasse/Hoofdklasse (tien ploegen v…